Jo, que no sóc gens partidari de xiular al meu equip, sempre he optat per lluir la meua samarreta del València C.F quan perd. Pot ser siga una manera de dur la contraria però és simplement que he sigut de l’equip de la terreta a pesar de no haver-lo vist guanyar cap títol fins que vaig complir els 15 anys.

L’equip de la meua infància no era el millor, ni molt menys, però era el meu. Els i les de la meua generació ens conformàvem amb guanyar-li al Barça o al Madrid perquè era (i és) l’hòstia. Recorde que quan anàvem d’excursió a la capital, el primer que contàvem als pares era que havíem vist el Mestalla. I ja si anaves a vore un partit et podies considerar el Lubo Penev de l’escola. Teníem somnis molt humils, segurament perquè feia pocs anys que l’equip havia baixat a segona. Una experiència que demostrà de quina pasta és esta afició, capaç d’alçar el club d’un bac tant gran.

El pitjor era quan l’estrela de l’equip i ídol de tots nosaltres se’n anava al Madrid o al Barça. És cert que el negoci en el que han convertit al futbol actual dona ganes d’enviar-ho tot “a fer la mà”, però la rendició no corre per l’ADN de la sèquia de Mestalla. De fet, fins a la temporada 98/99 la meua generació érem coneixedors dels títols del València a través dels pares i iaios, que de quan en quan ens parlaven de Puchades, Claramunt, Kempes i tants altres. Però finalment vingué una altra època de glòria i ara podem parlar de noms com el de Baraja, Albelda, Piojo, Ayala o Cañizares les noves i futures generacions. Estic segur que tornarem a vore al València guanyar títols i que els aficionats més menudets viuran el que hem viscut nosaltres, però el més important és que ells i elles entenguen que amb victòries o sense elles és un orgull portar esta camiseta.

Per això, hui toca posar-se-la.

Amunt València!

IMG_0110.JPG

Anuncis