Deia Antonio Hernando que Podemos vol “convertir-se en la vella esquerra, la vetusta esquerra, comunista, obsessionada amb superar al PSOE a costa de que la dreta segueixa governant Espanya”.

No vull entrar en el debat de què és o en què vol convertir-se Podemos, però sí en com un suposat “socialista” adopta el terme “comunista” com una cosa despectiva. Més que d’un dirigent socialdemòcrata semblen les d’un neoliberal o quelcom pitjor. He de dir que no tinc cap confiança en Podemos ni sé en què es convertirà, però sí sé en què s’ha convertit el PSOE. Pot ser, degut a passar-se’n de la rosca (i per la dreta) li han aparegut competidors directes en el terreny de la socialdemocràcia (o allà on es trobe).

13094348_1603677696618394_1075205796540052928_n
Exemple del seu socialisme

Que la dreta segueixa governant no es deu sols a un pur càlcul electoral, senyor Hernando, sinó a l’abandó dels principis socialistes i republicans per part de la seua organització, que han conduit a gran part de les masses cap a la dreta i acceptant molts dels dogmes neoliberals. Vostés s’han cobrit de gloria amb polítiques de dretes. Sols es necessari recordar les reconversions industrials, l’entrada en l’OTAN, les reformes laborals, el manteniment de la bombolla immobiliària, de la monarquia, el retràs de l’edat de jubilació, els casos de corrupció o la creació dels GAL. Estic segur que si llegira aquest escrit respondria que vostès han creat i modernitzat els serveis públics. Vaja, eixe argument és molt similar al de que durant el franquisme es creà la Seguretat Social. Sembla que desconeix les lluites que han hagut per aconseguir cada hospital o escola; el que ha costat cada dret; en definitiva de com determinats governs, per conservadors o dretans que foren, han hagut de cedir davant la classe obrera. Vosté es pregunta per què la dreta segueix guanyant? Pot ser hi ha qui prefereix l’original a la còpia. 

Com sabrà, les classes dominants sempre han tractat de difamar als comunistes i socialistes per defensar i organitzar als treballadors i les treballadores. En canvi,  vostés s’ho han guanyat just pel contrari.

Per cert, senyor Hernando, no hi ha cosa més vella i reaccionària que un anticomunista, i les seues paraules el delaten.

Anuncis