El vaixell pirata

Navegava per tots els mars i oceans i allà on parava saquejava pobles i ciutats. Poques persones s’atrevien a defensar-se dels robatoris, doncs la majoria ignorava que els estaven escurant les butxaques. El vaixell era molt luxós, es reformava constantment i s’adaptava a les necessitats i als temporals. Tothom pensava que el vaixell seria etern car els seus passatgers eren riquíssims, clar què, uns més que altres. Hi havia magnats, reis, bisbes, ministres, tripulants servicials, i fins i tot rates. Una combinació únicament lligada per l’interès i per un tret: el parasitisme. Com anaven a menjar sense baixar del vaixell?

El cas és que el pas del temps, els temporals i alguna xicoteta resistència -que danyà la portentosa embarcació- minvaren la seua seguretat, sense comptar que el pes del botí no parava d’augmentar i començava a haver-hi excés. Els esforços de la tripulació per repintar-lo i posar-li llums de colors no eren suficients. De fet, cada volta que saquejaven una població, els diaris mostraven a les portades el següent missatge: “Tranquils, el vaixell està en perfectes condicions. Seguirem vetllant per la vostra seguretat i la dels vostres bens”.
Però les fissures anaven engrandint-se i els viatgers començaven a tirar-se les culpes uns als altres. Era evident que sobrava pes i que algú devia pagar el “pato”. Sols així podrien calmar-se les aigües i les poblacions saquejades, ja que hi havia que començava a sospitar que el vaixell era pirata.

Els més poderosos anaren desfent-se de reis i magnats que amagaven part del botí on no tocava, polítics corruptes que eren massa descarats i bisbes que s’excedien en els vicis. Els pobles assistien incrèduls a vore com caien els lladres del vaixell mentre els principals culpables continuaven navegant a l’espera d’un nou saqueig.

El problema no eren uns sinó tots.

Anuncis